2:a i Ice Breaker Cup efter täta finalmatcher mot Björn Hansen

2:a i Ice Breaker Cup efter täta finalmatcher mot Björn Hansen

Härlig matchracing i ytterligare en dag i Långedrag. Precis som under lördagen fick vi segla i både härligt väder och hygglig vind. En sydlig måttlig vind som sakta avtog under dagen.

Efter att avslutat Round-Robin med 7-2 fick vi segla semifinal mot finska Staffan Lindberg och hans besättning. Eftersom vi fick stryk mot honom i Round-Robin fick vi därigenom chans till revansch. En chans vi förvaltade väl och vi vann både semifinalerna med klart bättre segling än tidigare i helgen.

Eftersom vinden alltmer avtog, gällde det verkligen att hitta de vindstråk som fortfarande fanns kvar i finalseglingarna. Björn Hansen och hans Mekonomen Sailing Team hade fortsatt att segla bra och gått obesegrad genom både Round-Robin och semifinalen mot hemmaseglaren Ogeman.

Trots att finalseglingarn var väldigt jämna lyckades vi inte vinna finalen utan vi slutade som 2:a i Ice Breaker Cup. Ett godkänt resultat med tanke på att det kändes ordentligt mycket bättre i slutet av helgen.

-Vi pratade igenom hur vi skulle göra en del av manövrarna bättre och det lyckades vi med, säger genuatrimmern Oscar Angervall.

-Tyvärr var det istället jakten på vinden som inte blev lika framgångsrik i finalen. Vi hade några små chanser som vi inte utnyttjade, avslutar fördäcksgasten Björn Lundgren.

Fullständiga resultat finns på http://www.gkss.se/icebreakerresults.

Närmast följer eventuellt lite träning på hemmaplan innan det är dags för den första tourtävlingen för året; Match Race Germany i tyska Langenargen den 15-20 maj.

 

hans