Knickerbocker Cup

Knickerbocker Cup

Capture

Denna veckan är laget i New York och seglar Knickerbocker cup. Tävlingen seglas i Manhasset bay, Long Island, ca 1 timma öster om Manhattan. Seglingsförhållandena förväntas vara insjölika med svaga växlande vindar.

Båttypen är den av Pelle Pettersson designade SM40 som laget känner sig väl hemma i.

– Vi ser verkligen fram emot denna tävling. Vi har inte varit och seglat här förut så det är kul att komma till ett nytt ställe. Vi har hört mycket gott om denna tävling, säger Martin Berntsson.

Det är 10 st deltagare med Pierre-Antonie Morvan topprankad. Först seglas en Round Robin där alla möter alla, de första åtta därifrån går sen vidare till kvartsfinal och vidare till semifinal och final.

deltagare

Tävlingsorganisationen hade tänkt att använda sig av sex båtar att segla i. Men när båtarna bogserades från sin hemmaklubb en blåsig dag tog en av båtarna i så mycket vatten att den sjönk och när den dessutom hade ytterligare en båt på släp drog den även med sig den ner till botten. Nu kommer tävlingen avgöras i 4 st båtar istället.

Denna veckan har vi med oss en ny trimmer, Erik Malmberg. Han har bla seglat med Victory challenge, Maxi Worlds Rolex cup och tränade även med Magnus Holmberg inför Stena Match Cup. Träningspassen vi hade hemma gick superbra så vi är alla taggade att köra ihop.

Idag onsdag är det träning och imorgon fram söndag är tävlingsdagar.

Laguppställning Knickerbocker Cup:
Johnie Berntsson, skeppare
Robert Skarp, taktik och storskot
Erik Malmberg, trim
Martin Berntsson, tail
Björn Lundgren, fördäck

Följ oss på:
Facebook:
https://www.facebook.com/BerntssonSailingTeam

Instagram:
http://instagram.com/stenasailingteam

Twitter:
https://twitter.com/berntssonsail

Tävlingens sida:
http://www.manhassetbayyc.org/Default.aspx?p=DynamicModule&pageid=322250&ssid=215354&vnf=1

hans