Stark öppning i säsongspremiären i Spanien

Stark öppning i säsongspremiären i Spanien

Stena Sailing Team startade starkt i årets första tävling i Spanien och efter att ha öppnat med fem raka segrar i grundomgången blev det tillslut final under söndagen. Där drog tyvärr det unga laget Team Trifork och skepparen Joachim Aschenbrenner det längsta strået.
– Det känns bra även om det var surt att förlora finalen. Det kändes att det var vår första regatta för året för manövrarna var inte direkt de bästa vi gjort. Vi är inte på topp ännu men vi hade helt klart en positiv utvecklingskurva, säger Johnie Berntsson.

Grade 2-tävlingen Trofeo Sir Thomas Lipton seglades i Javea, söder Valencia och i startfältet fanns flera topprankade skeppare som Keith Swinton från Australien och Nicolai Sehestedt från Danmark.
Stena Sailing Team öppnade med fem raka vinster i regattan och vann grundomgången med sju poäng. Därefter ställdes de mot britten Mark Lees i kvartsfinalen där de tilldelades en rödflagg av domaren i starten och tvingades kvitta straffet med en gång. Efter att seglat ikapp britten fick de ytterligare ett straff vid den sista rundningen och förlorade matchen. Det följdes dock upp av tre vinster dagen därpå, vilket säkrade avancemang, och sedan ytterligare två raka vinster mot ryssen Musikhin i semifinalen. Stena Sailing Team var klara för final i säsongspremiären och där väntade Joachim Aschenbrenner.

Finalen avgjordes i luriga förhållanden med väldigt lätta och skiftande vindar. Ledning växlade flera gånger i båda finalmatcherna men dansken lyckades vinna båda två.
– När jag ser tillbaks på finalen nu ser jag flera tillfällen då vi borde avgjort och vunnit men vi lyckades tyvärr inte med det. Det kändes som att Aschenbrenner och hans besättning var lite varmare i kläderna än vi och att de varit igång med träningen längre, säger Johnie som ändå är nöjd med säsongspremiären.
– Det var en bra helg för oss och jag tycker att vi haft en bra utveckling. Jag är väldigt nöjd med kommunikationen ombord och med att vi lyckades vinna ett par tuffa matcher på vägen till finalen. Vi är precis i början av säsongen och har fortfarande tid att slipa på formen och göra förbättringar.

För Stena Sailing Team väntar nu GKSS Ice Braker Cup 20-21 april och träning inför starten av Alpari World Match Racing Tour i Tyskland 15-19 maj.

hans