Stena Sailing Team seglar Szczein (uttalas Stettin) Match Race 2014, 30 maj till 1 juni

Stena Sailing Team seglar Szczein (uttalas Stettin) Match Race 2014, 30 maj till 1 juni

I södra delen av Östersjön, i en passage in i Polens inland, ligger staden Szczecin. Här seglas denna helgen en grade 2 segling, som utöver att det är en del i Polish match tour, är kval till VM-seglingen Sopot Match Race.
Det intressanta med denna regattan, är den fantastiska uppslutningen av många av de bästa besättningarna. Arrangören var helt till sig när de presenterade startfältet vid invigningsmiddagen på torsdag kväll. Alla deltagare ligger topp 50 på världsrankingen vilket egentligen skulle kunna klassas som en grade 1 segling.
– Vi är inne i ett medflyt nu och har en första och en andra plats i de senaste regattorna, säger Robert Skarp. Nu hoppas vi att det håller i sig och vi är nöjda med de två dagar som vi varit här och tränat, avslutar han. Förhållandena är insjöliknande med vridande och byiga vindar och små vågor som kommer ge många spännande dueller. Båtarna som används denna regatta är Tom 28 som är en italiensk designad båt för en fyra mans besättning.
Första träningsdagen var dock inte helt optimal med låg energi och mycket mjölksyra. Detta efter att laget hade bantat ner sin vikt med 8 kg för att väga in.
I matchracing får besättningen väga 87,5 kg i snitt per person. I 4 mans båtar blir det 350 kg och det var precis vad teamet vägde.
– Men middagen efteråt var en ren njutning och sällan har mat smakat så gott, säger Jakob Gustavsson, som i den här regattan har hoppat in som trimmer istället för Oscar Angervall.
Utöver Jakob seglar denna vecka Johnie Berntsson, Robert Skarp och Björn Lundgren i teamet.
Ni kan följa teamet dag för dag på Facebook: https://www.facebook.com/BerntssonSailingTeam
 
Förutom Stena Sailing Team deltar nedanstående team:
Ian Williams – GBR
Phil Robertson – NZL
Nicolai Sehested – DEN
Przemek Tarnacki – POL
Pierre-Antoine Morvan – FRA
Reuben Corbett – NZL
Antii Luhta – FIN
Mark Lees – GBR
Tomislav Basic – CRO
Patryk Zbroja – POL
Lucas Lier – DEN
Berntsson Sailing Team