Stena Sailing Team vill få en flygande start

Stena Sailing Team vill få en flygande start

 

Stena Match Cup Sweden 2014

 

 

 

 

 

 

Idag inleds Stena Match Cup Sweden och Johnie Berntssons team siktar på att få ut så mycket av festen som möjligt. Nu behöver laget fortsätta utvecklas en efter en stark vårsäsong och om de hittar rätt flyt tidigt i regattan kan de gå hur långt som helst.

Under våren har Stena Sailing Team visat god form med en seger i GKSS Ice Breaker Cup, en andraplats i Volvo Spring Cup och avancemang till semifinal i Congressional Cup i Kalifornien. De senaste veckorna har de hårdtränat inför hemmatävlingen Stena Match Cup Sweden som startar idag.
– Vi har laddat i flera veckor och nu känns det riktigt bra att tävlingen är igång. Förra veckan sparrade vi i Oslo mot Keith Swinton och Phil Robertson men vi har också tränat mycket i DS37:orna, säger Johnie Berntsson.

Från måndag till torsdag seglas regattans grundomgång där alla möter alla. De åtta lag som samlat mest poäng går sedan vidare till fredagens kvartsfinaler. Enligt Johan Bäckman som är trimmer i Stena Sailing Team måste de snabbt hitta toppformen.
– Det här är det jämnaste startfältet i Stena Match Cup Sweden på länge och det finns inga billiga poäng att hämta. Många lag kommer att sluta på samma poäng efter grundomgången och då avgörs på inbördes möten. Varenda match från första startskottet är viktig, säger Johan.

Johnie har som längst nått kvartsfinal tidigare i Stena Match Cup Sweden, senast var förra sommaren där de förlorade i en femte avgörande match mot Phil Robertsson. Nu vill de nå längre och första steget blir att avancera från grundomgången.
– Konkurrensen är tuff men vi måste helt enkelt vinna fler matcher än vi förlorar för att ta oss vidare och helst placera oss så högt i tabellen att vi kan välja motståndare i kvartsfinalen. Vi måste snabbt nå upp till att segla på toppen av vår förmåga, säger Johnie och tilläger att laget har ett klart mål för veckan.
– Vi vill såklart stanna kvar så länge vi kan i tävlingen, nå till semifinal och sedan kan vad som helst hända. Vi har seglat på Marstrand i många år och vet vad vi gjort bra och vilka detaljer som vi fallit på förut. Om vi seglar på topp kan vi slå allihop.

Stena Sailing Team
Johnie Berntsson – Skeppare
Robert Skarp – Main/ taktiker
Johan Bäckman – Trimmer
Martin Berntsson – Trimmer/ Pitman
Björn Lundgren – Fördäck

 

Följ oss via länkar nedan:

http://www.stenasailingteam.se (live streaming)

http://www.wmrt.com (live streaming + resultat)

Matchradio via Mix megapol och radioplay-app:
http://www.radioplay.se/mixmegapolg%C3%B6teborg/stenamatchcup

http://www.stenamatchcupsweden.com/ (resultat)

twitter:
https://twitter.com/wmrt_liverace (resultat)
http://twitter.com/Worldmrt (resultat)

Instagram:
http://instagram.com/stenasailingteam

 

Foto ovan: Dan Ljungsvik

 

 

hans