VM-final för FLUX Team på Marstrand

VM-final för FLUX Team på Marstrand

Johnie Berntsson är sedan många år en publikfavorit i Match Cup Sweden. Nu ger sig hans lag FLUX Team in i den rafflande VM-finalen i matchracing på Marstrand. “Man längtar alltid efter komma till Marstrand och speciellt nu när det är nya snabba båtar och en ny typ av racing,” säger Johnie Berntsson.

unnamed(2)

Johnies främsta merit från World Match Racing Tour, VM-serien i matchracing, är när han ledde sitt lag till ett VM-brons 2011. I början av 2016 sjösatte han ett nytt lagprojekt i samarbete med FLUX och under våren har FLUX Team tävlat i den skandinaviska M32-serien parallellt med deltävlingar i World Match Racing Tour.

När de nu är tillbaks på Marstrand för årets uppgraderade upplaga av Match Cup Sweden. För första gången används de moderna och snabba M32-katamaranerna i tävlingen som räknas som en direkt avgörande VM-final. Och vinnarlaget får en rekordstor segerbonus på en miljon dollar.
– Vi var ett av de lag som hade seglat minst M32 i början av säsongen men vi har kommit en bra bit på vägen och har chansen att skrälla i veckan. Vi har slagit alla som är med på Marstrand någon gång och det är en skön känsla att ta med sig.
– Marstrand är vår hemmaplan och vi har många vänner i publiken som hejar på oss. Vi är väldigt glada för vårt fina samarbete med FLUX och det är en förutsättning för att vi ska kunna vara här.

Att få barn och ungdomar att tillbringa mer tid utomhus är en nyckel i sponsorsamarbetet. FLUX, ett ledande varumärke inom munhälsa, är aktiva på Marstrand i Race Village finns en monter och FLUX är dessutom partners till Match Cup Swedens barnområde – FLUX Junior Arena. Där finns bland annat piratskola för yngre evenemangsbesökare, prova-på segling, musikquiz och självklart fluxas det på plats.

Dagligt schema FLUX Junior Arena, läs mer på www.matchcupsweden.com:
09.00 – FLUX morning – har du fluxat idag?
10.00 – 12.00 Prova på segling – öppen för alla
10.00 – 12.00 Piratseglarskola med fri barnpassning
13.00 – 14.00 FLUX Music Quiz
13.00 – 16.00 Prova på segling – öppen för alla
14.00 – 16.00 Piratseglarskola med fri barnpassning
16.30 – 17.30 FLUX Kid’s After Sail
17.30 – FLUX Afternoon – har du fluxat idag?

Cecilia Jansson